Azizi & Ayu

Azizi & Ayu

Khamis, 26 Ogos 2010

Duit Raya

kringgg…kringg….talifon berbunyi…

aku : helo bahagian tut bercakap..

engko : wey, ko ada dengar berita tak tadi?

aku : apa die, xde dengar apa-apa pun, baru pas balik dari solat

engko : tahun ne kita raya lee…najib bagi RM 500.00 yong oiii…

aku : engko bior betol, patut le semalam aku mimpi banjir tsunami..hahhahha

engko : takde maknernya semua mimpi-mimpi ko tu, menong…hahhahah

yeah….yeah dapat duit raya….yabedabeduu..oooooo….tahun ne nampaknyer raya sakan lah yong oii…..hehehehh…..dapat duit raya RM 500.00 walaupun nilai tu tak seberapa bagi aku, tapi aku tetap bershukur, so sekarang nak fikir bende apa yang aku lom beli lagi coz sebelom ne pun tak beli apa-apa..mengong heheh…kecuali beg raya je yang sempat aku beli kat jalan tar..nak buat mcm mana bajet lari weyyy….ekonomi bulan august 2010 merundum jatuh menyembah kebumi kerana gara-gara nak tacup buah hati kesayangan ( kereta )..inilah habuan yang aku dapat kalau bersabar dibulan yang penuh keberkatan…hope raya ne biarlah memberi seribu kebahagian..nak buang segala memori raya tahun lepas sebab penuh dengan kisah duka nestapa…cewahhhh !!...

Rasanya tak terkawal senyum kambing ne, dah sampai tahap cipan dibuatnyer…hahahahhaha. sambil dengar lagu raya sambil teringatkan ayah dengan angah..hope dorang bahagia disana nanti adik datang jumpa ehhh….oklah idea pun dah tercurah nak buat keje sekolah plak hahahhaah…dah tua Bangka pun ada keje sekolah ( tipu je )

4 ulasan:

Liliyuli berkata...

saya sakit duit...campak le sikit duit tu ke saya...huhuhu

Cactusberduri berkata...

nak duit datanglah umah..bukan setakat campak sy ulur lagi..heheheh

aNiS tHe BumbleBee berkata...

waaah..!bestnyeee laaa dpt duit raya..nak duit raya ley...hehehee!

Cactusberduri berkata...

boleh je anis, tapi sebelom datang tu tapaukan kuih raya banyak2 ye tuk saya..hehehh...